ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΗ : H ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

 

Ο κάτοικος του Αγρινίου Ανδρέας Καραγιάννης από τις 15/11/2010, δεν έχει  εξοφλήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.. Παραθέτουμε ένα κείμενο του ίδιου, που αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση καθώς και όλη τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει απέναντι στη ΔΕΗ

 

 Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2010,όταν η ΔΕΗ ανακοίνωνε ότι το 1/3 των Ελλήνων δε μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και παράλληλα ανακοίνωσε αυξήσεις!!! Άφησα απλήρωτο το λογαριασμό εκείνου του διμήνου για να τον πληρώσω το επόμενο μιας και είχαμε τεράστια έξοδα λόγο εγκυμοσύνης και τοκετού, και έρχεται ο επόμενος λογαριασμός με τυπωμένη την προειδοποίηση-απειλή ότι ‘’θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση’’ και θα μου κόψουν το ρεύμα αν δε πληρώσω… ήταν και η τελευταία φορά που πλήρωσα, στις 15 Νοεμβρίου 2010… Συνειδητοποίησα ότι δεν υφίσταται κράτος για να με προστατέψει αλλά για να με απομυζήσει και αυτό που με κάνει να θυμώνω ακόμα περισσότερο είναι ότι αυτό το κράτος ,εγώ το τροφοδότησα με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα από τη δουλειά μου, όντας συνεπής και υπεύθυνος.

 Την πρώτη καταγγελία κατά της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας την έκανα τον Οκτώβριο του 2010,οι επόμενες που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες έγιναν με την καθοδήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η ΔΕΗ όμως όπως και η πολιτική ηγεσία δεν έδιναν καμία σημασία ως πανίσχυροι αυτοί και ανίσχυρος εγώ. Στις 5 Μαΐου του 2011 έστειλα το λογαριασμό να τον πληρώσει ο Παπούλιας, πλέον ο πρόεδρος πρώην Ελληνικής Δημοκρατίας. ‘Έστειλα και τους δύο επόμενους ….φυσικά δεν περίμενα να τους πληρώσει και επιβεβαιώθηκε το ποιόν του από την απαράδεκτη αντίδραση του, κατά την είσοδο των Θεσσαλονικέων στο δρόμο που θα γινόταν η παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου.

 Μετά από ένα χρόνο καταγγελιών δημιούργησα αρκετά ‘’σημεία αναφοράς’’ και επιτέλους στο τέλος Αυγούστου του 2011 μου απάντησαν και από τη ΔΕΗ…. μόνο που οι ανόητοι επιβεβαίωναν με την επιστολή τους ότι όλες οι κατηγορίες μου ήταν βάσιμες…. ανικανότητα, κακοδιαχείριση, κατάχρηση, κατασπατάληση, κλπ… Τους εξόργισα που τους επεσήμανα ότι είναι αλήθεια τελικά όσα τους καταλογίζω και τα επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι, και έκαναν τη βλακεία να έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα, στις 16 Σεπτέμβρη του 2011,ενώ ένα χρόνο τους προσκαλούσα να ενεργήσουν μέσω της Δικαιοσύνης….

 Αυτό ήταν!!! Έκλεισα τον υπάλληλο στην οικοδομή και δεν τον άφηνα να φύγει μέχρι που ήρθε η αστυνομία την οποία εγώ κάλεσα. Η αστυνομία δήλωσε ότι δε μπορεί να παρέμβει, άρα αφού η ΔΕΗ κάνει ότι θέλει ,κάνω κι εγώ και το σπουδαιότερο έτρεξα στον εισαγγελέα και κατέθεσα αίτηση για καταγγελία κατά της ΔΕΗ επισυνάπτοντας και της προηγούμενες καταγγελίες μου, ο εισαγγελέας έδωσε αμέσως εντολή για προανάκριση και στις 29 Σεπτέμβρη 2011 έγινε η προανάκριση με κατηγορούμενο τη ΔΕΗ και δυστυχώς για τη ΔΕΗ είχαν προηγηθεί στις 26 Σεπτέμβρη άλλες δύο επεισοδιακές και φυσικά αποτυχημένες προσπάθειες της ΔΕΗ, με τη συνδρομή της αστυνομίας, να μου κόψει το ρεύμα…. Τόση ήταν η λύσσα της ΔΕΗ που οι δικηγόροι της πίεσαν τον εισαγγελέα να δώσει εντολή στον αξιωματικό υπηρεσίας να έρθει και να με ρωτήσει, ΜΟΝΟ να με ρωτήσει, αν επιτρέπω στη ΔΕΗ να μου κόψει το ρεύμα!!!!! Φυσικά είπα όχι και η αστυνομία πλέον δήλωσε στους υπάλληλους αλλά και στον προϊστάμενο τους ότι το μόνο που μπορούν να μου κάνουν είναι να πάνε στο τμήμα και να μου κάνουν μήνυση!!!! Όχι να μου κόψουν το ρεύμα!!!!

 Παρά την λύσσα της ΔΕΗ για όσα τους έχω σύρει, έχουν περάσει τρεις μήνες και βάλε, και η ΔΕΗ δεν μου έχει κάνει μήνυση, αλλά και ο εισαγγελέας δεν προχωράει στην ανάκριση που είναι το επόμενο στάδιο γιατί θα πρέπει να απαγγείλει κατηγορίες κατά της ΔΕΗ και κατά της πολιτικής ηγεσίας ….Γιατί αυτή η αντίδραση παρά την αρχική λύσσα και τον υπερεκφοβισμό;;; Γιατί το Δ στη αρχικά ΔΕΗ, δε σημάνει Δική τους ,αλλά Δημόσια!!!!

 

Η επιστολή προς τη ΔΕΗ

Η απάντηση της ΔΕΗ

 

Η   δεύτερη απάντηση της ΔΕΗ   

 

One thought on “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΗ : H ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ”

  1. ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
     
    Μνημείο αοριστίας, αναλήθειας και εκφοβισμού αποτελεί η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ στις καταγγελίες μας για διακοπές υδροδότησης σε φτωχούς συμπολίτες μας, απόρροια της κρίσης του συστήματος.
     
    Οι διακοπές υδροδότησης δεν αφορούν «ασυνεπείς» καταναλωτές. Το γεγονός ότι οι διακανονισμοί αλλά και οι διακοπές υδροδότησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη εξόφλησης της αξίας του ρεύματος, δείχνουν την οξύτατη κοινωνική κρίση που βιώνουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.
    Γιατί έκοψε το νερό σε συμπολίτη μας που και αίτηση για μειωμένο τιμολόγιο είχε κάνει και αίτηση για διακανονισμό!
    Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ:
    Είναι προφανές, ότι στους δικαιούχους του τιμολογίου, τους οποίους γνωρίζει η υπηρεσία, δεν γίνονται διακοπές υδροδότησης. Επίσης δεν γίνονται διακοπές στους συμπολίτες μας που έρχονται εγκαίρως και ζητούν αιτιολογημένα διακανονισμό των οφειλών τους”.
    Τι ακριβώς γίνεται με όσους δεν αντέχουν οποιοδήποτε διακανονισμό κι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν τους πάσης φύσεως λογαριασμούς και να εξασφαλίσουν το καθημερινό πιάτο φαγητό;
     
    Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Όσο για τον εκφοβισμό της ότι οι επανασυνδέσεις νερού από τους πολίτες είναι πράξεις αυθαίρετες και παράνομες, απαντούμε: Αυθαίρετες είναι οι μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, οι απολύσεις, οι απειλές των χαρατσιών. Οτιδήποτε δηλαδή πνίγηκε σε αυτές τις εκλογές αλλά και ολόκληρη της προηγούμενη περίοδο σε εργατικούς αγώνες και ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες.
     
    Η διακοπή του νερού, ενός βασικού δημόσιου κοινωνικού αγαθού για τη ζωή μας, είναι αυθαίρετη και παράνομη, βαθιά απάνθρωπη και ανήθικη. Και επειδή εμείς είμαστε κοινωνικά πρόσωπα και όχι απρόσωπη αντικοινωνική υπηρεσία, θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε το νερό, πιστοί στις αρχές και αξίες μας της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ύπαρξης, πέρα και έξω από κάθε σχηματοποιημένο “κοινωνικό” τιμολόγιο, που μας μετατρέπει σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης.
     
    Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να μη προβαίνουν σε διακοπές υδροδότησης σε σπίτια φτωχών και ανέργων συμπολιτών μας.
    Να πάρουν θέση τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και ΟΤΑ.
     
    ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
    ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
     
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
     
    ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
    (Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *